Reis naar Italië met bezoek aan wijnhuis Apollonio

IMG_4040De zomervakantie, een periode om te genieten van welverdiende rust. Hiervoor trekken wij graag naar het buitenland. Dit jaar hebben wij ons laten verrassen door de regio Puglia, gelegen in het zuidoosten van Italië. Een regio die nog niet bekend is bij het grote publiek, maar des te meer bij culinaire genieters. En genieten hebben wij zeker gedaan! Niet alleen van de prachtige cultuur en natuur, maar des te meer van al het lekkers dat deze regio ons te bieden heeft. Het is ‘La Bella Italia’ in haar puurste vorm!

Bezoek aan wijnhuis Apollonio
Tijdens onze reis door het schitterende Puglia hebben wij, met dank aan Raimundo Schirru, het wijnhuis Apollonio mogen bezoeken. In Monterroni di Lecce hebben wij eerst een uitgebreide rondleiding gekregen. Daarna hebben wij, midden tussen de vaten waarin de wijn ligt te rijpen, vijf van de mooiste wijnen van dit huis mogen proeven. Wat een aanrader!

IMG_4041

Traditie en ambitie
De wijnmakers van dit wijnhuis waren (een van) de eersten die het aandurfden om de wijn die werd geproduceerd in de regio Puglia niet te gebruiken als ‘blend’ maar als eindproduct. In enkele generaties hebben zij deze ambitie weten te vertalen naar een succesvol wijnhuis met schitterende wijnen. Traditie en ambitie dus, kernwaarden waar wij als restaurant Avant-Garde Van Groeninge voor staan. Enkele van de wijnen van Apollonio hebben wij u al mogen serveren, zoals tijdens de wijn-spijsavond Oostenrijk versus Italië. Op korte termijn kunnen we u kennis laten maken met andere prachtige wijnen die dit wijnhuis te bieden heeft!

IMG_3992

IMG_4038

Comments are closed.